Maak kennis met onze planten

Aglaonema-

Aglaonema

Geen enkele plant doet het zo goed op donkere plekken als de Aglaonema. Van oorsprong komt deze grootbladerige plant uit de regenwouden van Azië.
Areca

Areca

De Areca zorgt dat de luchtvochtigheid in huis op peil blijft en haalt giftige stoffen uit de lucht. Van oorsprong komt de plant uit Madagaskar, waar ze groeit in de vochtige bossen.

Beaucarnea

Beaucarnea

De Beaucarnea is krachtig en sterk. Ze valt op door haar lange en krullende bladeren. We noemen haar ook wel ‘olifantspoot’ vanwege haar brede ‘voet’.

Codiaeum

Codiaeum

De Codiaeum valt op door de vele felle kleuren en spikkels op het blad. Hoe meer licht de plant krijgt, hoe mooier het contrast van de bladtekening.

Cupressus

Cupressus

Bijzonder aan de Cupresses Goldcrest Wilma is haar schubvormige blad. Deze heeft een citroenachtige geur die u vooral ruikt als u haar snoeit of aanraakt.

Diefenbachia

Dieffenbachia

De Dieffenbachia staat bekend om haar luchtzuiverende werking. Dit komt door haar grote bladeren. Ideaal voor kantoor, woonkamer of klaslokaal.

Dracaena

Dracaena

 De Dracaena noemen we ook wel ‘drakenplant’. De plant kenmerkt zich door haar zwaardvormige blad. Van de ongeveer 80 soorten Dracaena is de ‘Marginata’ het bekendst.

Fatsia

Fatsia

De Fatsia heeft een glimmend blad en komt van oorsprong uit Japan. ‘Fatsi’ is een oude Japanse benaming voor acht.

Hedera

Hedera

De Hedera, ook wel ‘klimop’ genoemd, is er in verschillende soorten, kleuren en vormen. Door haar luchtzuiverende werking ideaal voor in woon- en slaapkamers.

Pachira

Pachira

De Pachira is een sierlijke plant die liever te weinig water krijgt dan teveel. Opvallend zijn de vijf bladeren aan elke tak: deze lijkt op een menselijke hand.

Plantas-tropicales

Plantas Tropicales

Tropische planten zorgen met hun bijzondere bladvormen en kleuren voor een speciale sfeer in huis. Ze kunnen goed tegen droogte en zijn gemakkelijk te verzorgen.

Sanseveria

Sansevieria

De Sansevieria is een woestijnplant en kan daarom goed tegen droogte. Vanwege het scherpe blad noemen we haar ook wel ‘vrouwentong’.

Schefflera

Schefflera

De Schefflera heeft een luchtzuiverende werking en kan in iedere vorm gesnoeid worden. Van oorsprong komt deze plant uit de tropen.

Yucca

Yucca

De Yucca roept beelden op van het Wilde Westen en is met haar toefen op één of meerdere stammen een echte eyecatcher.

Zamioculcas

Zamioculcas

De Zamioculcas komt van oorsprong uit Oost-Afrika. Ze is gemakkelijk in de verzorging: de plant slaat een watervoorraad op in de stelen en kan hierdoor weken zonder water.