Breng jij ook veel tijd binnen door? Bijvoorbeeld op kantoor, in huis of in een klaslokaal? Dan is een goede luchtkwaliteit erg belangrijk. In ruimtes zonder planten hebben mensen vaak last van hoofdpijn, irritatie aan de luchtwegen, droge ogen en keelpijn. NASA deed in 1989 al onderzoek naar het effect van kamerplanten. Dr. B.C Wolterton toonde toen aan dat sommige kamerplanten bijzonder effectief zijn in het filteren van schadelijke stoffen. In deze infographic staan de meest luchtzuiverende planten. Handig!

Dr. B.C. Wolterton had de leiding bij het onderzoek van NASA naar de effecten van kamerplanten. Hij kwam erachter de sommige planten bijzonder effectief zijn in het filteren van schadelijke stoffen als benzeen, xyleen en ammonia. Deze planten helpen bij het voorkomen van het zogenaamde sick building syndrome, waarbij mensen die veel ‘binnen’ zijn, last krijgen van acute gezondheidsproblemen omdat de luchtkwaliteit niet goed is.

De NASA-onderzoekers stelden een lijst samen met schadelijke stoffen om ons heen en de negatieve effecten daarvan. Bepaalde planten kunnen deze effecten verhelpen, omdat ze de schadelijke stoffen absorberen via hun bladeren. De stoffen worden vervolgens in de plant of wortel opgeslagen en afgebroken.

In onderstaande infographic – opgesteld aan de hand van de onderzoeksresultaten van de NASA – zie je dat kamerplanten als Aglaonema, Dracaena, Hedera, Sansevieria en Dracaena Marginata goede luchtzuiveraars zijn. Gewone planten die een groot verschil kunnen maken!

Infographic luchtzuiverende planten - Green is all